top of page
_DSC2615 kopie.jpg

Hallo

Jan Burgers is een veelzijdig fotograaf, en vooral een vakman met gevoel. Als vanzelf zoekt zijn camera naar beelden die bijzonder zijn, beklijven, indruk maken. En de afdruk van zo'n indruk heeft vaak te maken met intense momenten uit een mensenleven rond rouw en verdriet. Jan is gespecialiseerd in afscheidsfotografie; uitvaartreportages, maar ook van 'stille geboortes' ; als een kindje levenloos ter wereld komt.

In zijn jarenlange loopbaan als verpleegkundige in de palliatieve en terminale zorg heeft hij te maken met mensen in de laatste levensfase en staat hij hun en hun naasten bij op vertrouwenwekkende wijze. Hij is dichtbij en geeft ruimte, heeft oog voor wat nodig is. Eigenschappen die hij ook als fotograaf inzet.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn verhaal

"Ik ben al jaren als zelfstandig ondernemend verpleegkundige werkzaam en ben gespecialiseerd in de palliatieve zorg of stervensbegeleiding. Naast dit werk volgde ik in 2007 en 2008 een opleiding fotografische vormgeving in Amsterdam. Mijn ervaringen als verpleegkundige zet ik in bij mijn specialisatie als afscheidsfotograaf. In mijn beelden probeer ik thema's als liefde, aandacht, zorgzaamheid en respect te vangen". Tijdens een uitvaart of de dagen die daar aan voorafgaan ben ik op de achtergrond aanwezig en maak ik foto's die dierbaren later vaak als troostvol ervaren.

Quote van één van mijn klanten: " Het fotoboek dat Jan heeft gemaakt van de uitvaart van mijn vrouw is mij dierbaar.

Keer op keer kijk ik het door en zie ik met hoeveel liefde zij was omringd. Ik heb mijn kinderen ook een exemplaar gegeven ter nagedachtenis."

Contact

Bel of mail mij gerust voor verdere informatie.

Mobiel: 06-42297741

bottom of page